Tikapuut rakkauteen

Kirjablogi: Tikapuut rakkauteen – Tunne itsesi

Elina Kuivalainen luki Tara Langen Tikapuut rakkauteen – Tunne itsesi -kirjan ja vaikuttui. Otavan vuonna 2017 julkaisema kirja on kivunnut yhdeksi Era Novan kestosuosikeista. Lue blogista, miksi!

Tara Langen Tikapuut rakkauteen -teos pohjautuu psykiatri David R. Hawkinsin kirjaan Power vs. Force, jossa kerrotaan kahdesta eri maailmasta, puskemisen ja voiman maailmasta. Lange kertoo kirjassaan tunteista tikapuut-mallin avulla.

Voiman maailmaan kuuluvat rohkeus, neutraalius, halukkuus, hyväksyntä, ymmärrys ja rakkaus. Puskemisen maailmaan häpeä, syyllisyys, apatia, suru, pelko, himo, viha ja ylpeys. Miten sinä koet voiman ja puskemisen? Miltä ne tuntuvat Langen lisämääreillä sanoitettuina?

Kirja vei minua sivu sivulta kohti syvempää ymmärrystä ja herätti samalla paljon kysymyksiä. Onko elämä tosissaan ihan sattumanvaraista ja tuurista kiinni vai onko tässä sittenkin jotain järkeä? Onko oikeasti olemassa hyvä ja paha? Vai onko ego kaiken pahan alku? Onko elämä pelkkää taistelua vai voiko se sisältää myös seikkailuja, jolloin ei ole tietoakaan huolista ja murheista? Ennen kaikkea: mitä kaikkea päässäni oikein tapahtuu ja miten ajatukseni liittyvät tunteisiini?

Kirjaa lukiessani huomasin, että haluan saada tietää kuka elämäni show’ta oikein johtaa. Ajatukseni vai kuitenkin tunteeni? Vai kenties sittenkin ihan vaan MINÄ? Ja jos johtaja olen minä, niin olenko minä itse egoni, tunteeni vai ajatukseni? Miten tiedän, mikä elämässäni on intuitioni äänen seurausta ja mikä taas egoni valheista johtuvaa? Mihin oikein voin uskoa ja luottaa?

Kirjan avulla pääsin kiipeämään mielikuvissani tunteiden tikapuita ylös ja alas. Sain ymmärrystä siitä, millä tasolla, missä maailmassa ja millaisissa tunteissa milloinkin olen.

Lange sanoo, että ihminen alkaa puhua tikapuiden kieltä, kun hän alkaa puhua tunteistaan. Tikapuiden kieli alkaa tällöin toimia kokonaisvaltaisesti elämän joka osa-alueella, työelämässä, parisuhteessa ja kaikissa ihmissuhteissa. 

Kirjaa lukiessani huomasin syventyväni sen sanomaan todella syvästi. Elämäni tuntui muuttuvat ulkoisesti ja sisäisesti pala palalta paremmaksi. Uskon, että muutoksesta tulee pysyvää.

Era Novan ystäväblogi
Elina Kuivalainen 35-vuotias media-alan amatööri/ammattilainen. Hän oli keväällä 2019 työkokeilussa Era Novassa. Hän suuntaa tällä hetkellä energiansa erityisesti itsensä kehittämiseen ja henkisyyteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *