Feng Shui four elements

Kodin energiasiivous

Neljä elementtiä
Neljä elementtiä Feng Shui perinteen mukaan

Keväällä se aina iskee, nimittäin siivousvimma. Jokaiselle on varmasti tuttua, että kevätauringon ensisäteet paljastavat kodin nurkkiin talven jäljiltä kerääntyneet pölyt ja talvihorroksesta heräilevä tarkkaavainen silmä huomaa ylimääräisistä tavaroista kertyneet röykkiöt tai vaatekaappien sekasotkun. Pölyn, sotkun ja ylimääräisten tavaroiden mukana nurkkiin on kertynyt myös vanhaa energiaa, joka kaipaa puhdistusta ja pöllytystä. On siis kodin energioiden puhdistamisen aika!

Kodin energiasiivouksen voi tehdä monella tavalla. Siihen voi ottaa mukaan kaikki pääelementit: veden, maan, ilman, tulen sekä fengshuissa käytetyn puu ja metalli -elementin. Kuitenkin kaikki on aloitettava ensin sieltä, mihin vanhaa tunkkaista energiaa pakkautuu eniten – kaappien ja ullakon tai kellarin siivouksesta. Jos ullakko tai kellari tuntuu liian isolta palalta haukata, niin vaatekaappien ja vaatehuoneiden siivous ajaa saman asian. Jotta siivouksen jaksaa tehdä hyvällä mielellä, joka on tärkeää kodin energiasiivouksessa, kannattaa ensin miettiä onko itse siivoajana enemmän kaikki kerralla -tyyppiä vai siivoaako mieluummin yhden hyllyn tai kaapin päivässä useamman viikon aikana. Tärkeintä on kuitenkin se, että siivous tulee tehdyksi ja kotisi saa hyvän energisen tunnelman aloittaessasi uutta puhtaalta pöydältä.

Vesi -elementti toteutuu siivouksessa ihan perinteisellä tavalla lattioiden luutuamisen muodossa. Tehokkaammaksi siivouksen saat tiputtamalla energisoivan tipan ihanan tuoksuista eteeristä öljyä pesuveteen tai moppiin, jonka kautta se leviää huoneilmaan antaen miellyttävän ja puhdistavan tuoksunsa kotiisi siivouksen päätteeksi.

Maa -elementtiin kuuluva suola on tehokas energiapuhdistaja. Suolaa voidaan laittaa lattianpesuveteen tai sirotella huoneen nurkkiin, jossa se vaikuttaa yön ylitse ja aamulla se imuroidaan pois. Pölypussia ei jätetä imuriin vaan se hävitetään.

Ilma -elementin kautta kodin energioita voi keventää ja puhdistaa sytyttämällä suitsukkeen, jonka savukiehkurat vaeltelevat kotisi jokaiseen nurkkaan puhdistaen mukanaan matalat energiat ja raollaan olevasta ikkunasta vievät ne savun mukana ulos. Kunnon tuuletus raikasta kevätilmaa piristää myös kodin tunnelmaa.

Tuli -elementtiä kodin energioiden puhdistuksessa voi käyttää suitsukkeiden sytyttämisen ohella sytyttämällä esimerkiksi puu -elementtiä edustavan Palo Santon, pyhän puun tuoksutikun, jonka tuoksu leviää kotiisi tuoden sinne keveyttä ja lempeää tunnelmaa. Salviapuntin sytyttämällä saat yrtin lehdistä puhdistavan savun muodossa tehokkaan energiapuhdistajan avuksesi kodin nurkkien nuohoamiseen.

Esimerkiksi tiibetiläisistä äänimaljoista kajautettu sointukylpy edustaa metalli -elementtiä. Ääniaallot tunkeutuvat jopa seinien sisälle puhdistaen rakenteita ja samalla siivoajan kehoa solutasolta saakka.

Kunnon siivousurakan jälkeen on aina itselläkin kirkas mieli ja hyvä, kevyt olo. Kodin energiasiivous on siis hyvinvointiteko sekä itselle että perheenjäsenille, kotia ja sen tavaroita unohtamatta.

Era Novan ystäväblogi
Maarit Pulju on perinnetiedosta, hyvinvoinnista ja ihmistenvälisistä suhteista kiinnostunut vapaa kirjoittaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *